Elvetia.net

Comanda autocar


  completati formularul pentru   a primi online, oferta noastra. 
Din  
La  
  tur retur  
Tur  
Retur  
Firma  
Nume  
Tel.  
Email  
Mesaj  
   

Daca doriti sa ne lasati un mesaj audio, sa trimiteti o cerere de oferta sau sa comanda
ti verbal bilete de autocar, va rugam inregistrati aici...

 transportam colete si bagaje

emigratie, emigranti, emigrare ....

Români, expulzati din Elvetia, dupa opt ani, pentru ca nu au obtinut permis de munca

O familie de romani trebuie sa se intorca in tara, dupa ce si-a petrecut opt ani în Elvetia învatând si muncind, pentru ca nu a putut obtine permise de munca, relateaza 24heures.ch, citat de Mediafax. Ionut si Ela Pantea au ajuns în Elvetia în 1999, când aveau 21 de ani, pentru a se forma ca educator specializat si pentru a-si perfectiona franceza.

Ulterior, cei doi s-au casatorit si în prezent au un baietel. Ionut lucreaza la Institutul din Lavigny, iar Ela la Fundatia Perceval din Saint-Prex. Dupa perioada de formare, în timpul careia au beneficiat de un permis de student, angajatorii le-au cerut permis de munca, însa România nu beneficiaza de acorduri de liber-schimburi cu Elvetia.

Responsabilul pentru resurse umane de la Institutul din Lavigny, Jean-Pierre Prahin, a spus ca institutia a început, în mai 2005, demersurile pentru pastrarea lui Ionut, fiind de acord si cu finantarea tuturor procedurilor de recurs. Totodata, colegii lui Ionut Pantea au trimis administratiei cantonale o petitie în care cereau sa reanalizeze cererea acestuia pentru eliberarea unui permis de munca.

„Este dificil pentru noi sa ne despartim de o persoana care raspunde perfect profilului de care avem realmente nevoie“, spun petitionarii. Mai multe recursuri împotriva deciziilor administrative ale Serviciului de angajari au esuat. Nici cererea pentru permis umanitar nu a fost admisa, astfel ca familia Pantea va fi trimisa în tara de origine în 26 martie. Si colegii Elei de la Fundatia Perceval din Saint-Prex sunt foarte dezamagiti de faptul ca aceasta trebuie sa plece.

„Este foarte greu. Ne-am petrecut tineretea în Elvetia, iar acum în România vom fi primiti rau“, a spus Ionut. Ei spera sa se întoarca în Elvetia dupa un an, dar cred ca acordul de liber-schimb pe piata muncii nu va fi semnat pâna atunci.

sursa : gardianul.ro


Salarii in Elvetia


Romani, judecati in Elvetia

Barbatii sunt acuzati ca au falsificat carti de credit, au furat date bancare, reusind sa fure din conturile a peste 100 de victime 380.000 de franci, informeaza 24heures.ch.

Unul dintre romani a mai fost condamnat pentru jaf armat in Germania.

"Am venit in Elvetia ca sa schiez, iar sotia mea nu a venit cu mine pentru ca nu ii plac sporturile de iarna si prefera sa aiba grija de cainele nostru", a explicat unul dintre ei motivul pentru care a venit in Elvetia.

Alt roman voia sa viziteze cateva centre de bricolaj pentru a-si cumpara o bormasina si o nivela cu laser, pentru ca ii sunt folositoare la lucrarile pe care le are de facut in casa sa din Romania, iar aceste produse nu sunt taxate in Elvetia.

Al treilea recunoaste, totusi, ca a participat la doua fraude cu cartile de credit.

Peste o suta de persoane au descoperit ca le-au iesit bani din conturile bancare, cateodata pana la 20.000 de franci, chiar daca ei nu au folosit niciodata cartile de credit.
 
Cei trei au fost arestati in Nidwald, in martie anul trecut. Potrivit dosarului anchetei, ei au fost identificati cu ajutorul unor imagini surprinse de camerele video de supraveghere.

Urmele a doi dintre ei, intre care si ale lui Grasu, al patrulea complice care a reusit sa scape, au fost gasite pe tastetele unui dispozitiv care, impreuna cu mini-camere de luat vederi, foloseau la inregistrarea PIN-urilor de la cartile de credit.

Procurorii au cerut pentru cei trei pedepse cu inchisoarea intre cinci si sase ani jumatate, dupa ce s-au strans suficiente probe impotriva lor, precum telefoane mobile, fisele de la hotelurile unde au stat toti patru, foi cu coduri. La toate acestea se adauga o vizita a anchetatorilor la Bacau, in Romania, unde au demonstrat ca cei trei au folosit fraudulos calculatoare pentru a sustrage date bancare.

"Cea mai mare problema in dosar este absenta unor probe formale", au pledat avocatii celor inculpati.

"Fiind adeptul jafurilor violente, clientul meu nu poate fi un subtil geniu al informaticii", a argumentat Lob, avocatul unuia dintre inculpati, cerand achitarea clientului sau.

Ceilalti avocati au cerut pedepse mai mici pentru acuzati, de cel mult trei ani de inchisoare.
Cazul se judeca maine.
sursa : EVZ.ro

emigratie in Elvetia


PORTOFOLIU

 

Stiri Externe:
Mapamond.net

Ziare romanesti:
ViataRomaneasca.net
Olteanul.net
RaulAlb.net
Orizontului.info

Jurnalisti romani:
Corespondent.eu

Agentie de turism:
NordicTours.ro

   Diaspora:

Australieni.net
Austrieci.net
Benelux.ro
Belgia.ro
Canadieni.net
CehoSlovacia.net
Danemarca.dk
Danemarca.ro

Elvetia.net
Evrei.net
Finlanda.ro
Francezi.net
Islanda.ro
Italieni.net
MareaBritanie.ro

Norvegian.net
Rumänen.de
Scandinav.net
Spanioli.net
Suedia.se
Suedia.ro
StateleUnite.net

Contact

    

proudly powered by satô